torsdag 11 november 2010

Vickys hundskola 6

Kontakt övningar med din hund.




Lyssnar inte hunden på dig, verka det som att hunden har knäck i öronen?




Kontakt övningar är ett bra sätt att lösa detta problem.

En kontakt övning kan du göra hemma i köket eller i sovrummet om det känns bättre. Ha godis till hands, eller om hunden är inklickad, en klicker. Sen kan du exempelvis sätta hunden framför dig, och ge den godis varje gång hunden tittar på dig. Vissa hundar kan tycka att det är jobbigt att se dig i ögonen, så det räcker med att hunden nästan tittar emot dig, alltså den kanske fäster blicken på din hals eller huvud.  Klicka och ge godis, eller bara ge godis om du inte använder dig av klicker.

En bra övning är att ha hunden framför dig och du har godis i varje hand. Sen för du armarna sakra rakt ut så du sitter som ett T, när hunden focusera blicken på dig och inte på dina händer som då har utstäckta åt två olika håll, berömm och ge godis.

Du kan även lära hunden ett kontakt ljud. Vissla, smacka eller något lämpligt ljud med munnen, (Klicker är ett sätt att belöna, inte kontakta hunden) så gör du det ljudet och hundradels sekund efter ger du hunden godis. Precis som när man ska klicka in hunden.

Kontaktljud- godis   kontaktljud- godis.




När hunden lärt sig detta, kan du använda dig av kontakt ljuden när du behöver hundens uppmärksamhet.

Visa hunden att det är roligt att lyssna på dig, var glad och ha en positiv inställning, så för du över detta på din hund med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar