torsdag 11 november 2010

Vickys hundskola 2

Tänkvärt:

Nu är det vinter och kallt ute, men inte behöver man sitta inne med hunden och kura för det, det finns ju massor att göra ute i vintermörkret.

Tänk bara på att reflexer på hunden kan vara en bra idé.  Speciellt på lösa hundar, inte bara för bilister, utan om hunden skulle springa iväg, är det ju lättare att hitta. Bästa köp är en sån där blink lampa som man kan fästa i halsbandet eller selen!

Hundar kan lätt få kramp i sina ben när det är kallt uppe, hunden drar upp benet emot sin kropp som om den vore skadad. Det man gör då är att massera musklerna runt om i benet så blodcirkulationen går i gång. Sen kan hunden skutta vidare. För att förebygga detta, kan det vara bra att som man alltid bör göra, värma upp hunden.






Om hunden har ansträngt sig ute i kylan, tänk på att hunden behöver hållas varm och inte kylas ner för snabbt, och att det är farligt att ge hundar kallt vatten, speciellt nu under vintertid. Om hundar nödvändigtvis måste ha i sig vatten efter ansträngning, vänta minst 10 minuter och ge sen hunden ljummet vatten.  Kallt vatten kan ge magsmärtor, feber, tarmvred osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar