torsdag 11 november 2010

Gabriel och Amanda

Syskon syskon syskon.. där emellan flödar syskonkärleken som ett vattenfall!
Gabriel älskar Amanda, och man märker på Amanda att hon älskar sin storebror Gabriel. Bara han kan få henne att skratta så hon kiknar utan att han rör henne. Hon kollar gärna in vad storebror hittar på för bus, och är glad om han är i hennes närhet. Han älskar att vara med Amanda, och vill gärna vara med när hon äter, när hon sover och när hon byter blöja.

Ge man honom en liten uppgift som att se efter henne närman går på toa, eller liknande tar han detta på stort allvar. Det är så roligt att se dom tillsammans. De är helt underbara. Men han är ju storebror och till detta hör tjuvnypen. Men jag upplever det som att han retas med henne när jag eller Pontus är i närheten, men inte när han är själv med henne.
Han har också kommit på att om man väcker Amanda på morgonen, så tvingas ju mamma att gå upp för att spela super mario med honom. Så man kan använda sin lillasyster till saker med!


Gör han bus, är det ju Amanda eller hunden han skyller på också. Amanda får verkligen uppleva hur det är att vara det tåliga barnet nummer två. Då han gärna lyfter upp henne och bär iväg med henne. Då gäller det att hålla huvudet kallt och bara se glad ut. Sen får man smyga sig fram och försiktigt ta henne samtidigt som man får berömma Gabriel, och säga hur duktig han är!

Han var ju så stolt när han fick hälla upp dopvattnet i kyrkan, Den uppgiften tog han stort på! Lika så då vi en gång hade problem med avloppet, och jag var tvungen att plocka undan saker i hallen för att Gubbarna som fixar rör skulle kunna komma fram, då sa han " Jag hinner inte prata nu.. jag måste ta hand om min lilla syster"

Men man kan inte komma ifrån att Gabriel är en 4 årig liten pojk som behöver sitt med. Så dom veckorna han bor här, försöker man verkligen ge honom alla sina 100 % man har. Amanda får bara då åka med på höften i farten. Men så har man veckor då man bara har Amanda, och då får hon allt. Men veckorna med sin älskade Gabriel är ju dom allra roligaste.  Han bor hos sin pappa Andreas varannan vecka. Och man saknar honom så otroligt mycket.

Gabriel och Amanda är underbarast <3

2 kommentarer:

  1. kommer tycka synd om Amanda sen när de blir äldre & kommer börja bråka. typ som jag o Pontus när vi var små :p

    SvaraRadera
  2. haha a... det kommer det ju med all säkerhet att bli!!!

    SvaraRadera