lördag 20 november 2010

Vickys hundskola 10

En egen plats!

Något som är väldigt viktigt för en hund är att den har en alldeles egen plats. En slags fristad där hunden alltid kan gå och lägga sig för att komma undan familjelivet. Där hunden kan ligga helt ostört och bara får vara.
Det är självklart inte så lätt om man har två tre hundar eller fler. Men försök då ha olika platser runt om i hemmet där hundarna kan gå bort och vara ifred.

Speciellt om ni har en orolig och lite nervös hund, så gör det massor, att hunden får en egen plats, en trygg plats. Dit ska ni inte gå när ni vill hunden något. Vill ni hunden något, ropar ni på den och kallar hunden till er.
Har ni småbarn i familjen, får ni en mycket lyckligare familje hund, om hunden har en plats som den kan få komma undan allt bus. Då är det viktigt att barnen vet att de inte får gå dit och busa med hunden. Bus stunden är över då hunden ligger på sin egna plats.

Hundens egna zon, kan vara en hundkorg, eller en öppen hundbur.



Vissa hundar vill gärna ligga i en bur, då de känner trygghet av väggarna runt om, för andra räcker det med en korg. Försök inte ha hundens egna zon i en soffa, där alla andra i familjen gärna vill sitta. Utan ha den helst i en hundkorg, eller en filt, som ni placerar på ett lugnt ställe.









En hund som jobbar mycket, eller bor i en stor familj behöver lugn och ro ibland.


Kom ihåg... SKA HUNDEN VISA ER RESPEKT, MÅSTE NI VISA DEN RESPEKT!










.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar