måndag 6 december 2010

Vickys hundskola 14

Nu är det juletid, Granen står så grön och grann i stugan, och klapparna är färdig inslagna.

Lämna inte valpar ensamma med julgran, julklappar, nötter och choklad kartonger. Lämna helst inte hundar o avsett ålder ensamma med julgranar, julklappar och julgodis.



Tänk också på att släcka alla ljus när ni lämna hemmet.


Under jultid sker det mycket bränder i hemmet.





Hundarna kan lätt vifta omkull ljus med sin svans. Tänk även på att inte ha ljus i samma höjd som hundarnas svansar, om ni har stora hundar. Se till att de heller inte kan ta sig upp på bord, där ni har ljus, eller ljusstakar.
Har man inte mycket sladdar innan, har man det definitivt runt jul när advents ljusstakar och stjärnor ska tändas. Något som valpar tycker är underbart och spännande att tugga på.




Har ni hund hemma, skaffa en skylt som ni sätter på dörren där det står : RÄDDA MIG VID FARA, och fyll i HUR MÅNGA HUNDAR som är boende i huset.











Det blir då lättar för räddnings tjänst att få ut alla djur, om de vet om att det finns djur i huset och hur många djur det finns i huset.

Jag råder er till att inte lämna era hundar och valpar ensamma hemma under jultider, utan lämna dom hellre till någon som kan se efter dom. I annat fall, se till att de vistas i rum, utan sladdar, ljus eller annat.






Ha en trevlig Jul med er hund!

3 kommentarer:

  1. Hej fjunet
    Jag tror inte det är så många som har ett rum med ingenting i speciellt inte om man bor i en etta men kanske om man har 10 extra rum
    din blogg är kul
    puss och kram

    SvaraRadera
  2. Jag menar förstås att man inte behöver ha hunden i samma rum som sin julgran, och om man skulle bo i en etta och ha julgran, skulle jag rekommendera dom att ha hunden i en stor bur eller lämna hunden på hunddagis. Bor man i ett hus, borde man ju ha kanske ett kök som hunden kan vara i då man är borta kanske?

    SvaraRadera